Standarde

Managementul calității în sănătate determină asigurarea și îmbunătățirea continuă, la nivel național, a calității serviciilor de sănătate și a siguranței asistenței medicale, având în centrul preocupării pacientul și, prin standarde adoptate cu consensul părților interesate, implementarea celor mai bune practici medicale și manageriale. Realizarea acestei misiuni urmărește îmbunătățirea cadrului organizatoric, modificarea culturii organizațiilor din sănătate, prin acțiuni de promovare a conceptului de calitate în sănătate.


Standardele ANMCS, pentru evaluarea și acreditarea spitalelor, au fost evaluate de către ISQua, în cadrul Programului de Acreditare Internațională a Standardelor (IAP) și au primit acreditarea internatională ISQua, pentru o perioadă de 4 ani.

Certificatul ISQua de acreditare internațională a standardelor ANMCS , pentru evaluarea și acreditarea spitalelor, a fost emis în data de 27 martie 2018, hotărârea privind acreditarea fiind luată în cadrul sedinței ISQua Board Accreditation Committee.

Acreditarea internațională ISQua demonstrează că, Standardele ANMCS, pentru evaluarea si acreditarea spitalelor, îndeplinesc cerințele celor mai bune practici la nivel internațional.

REGLEMENTĂRI

PROCEDURI

INSTRUMENTE

Comunicate pentru experțiPage Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate

Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate