SIGURANȚA PACIENTULUI- SESIUNE SPECIALĂ ADRESATĂ ASISTENȚILOR MEDICALI

În cadrul  celui de al XVIII-lea Congres Național de Ortopedie și Traumatologie (https://www.sorot2019.ro/en/), organizat  la București,  în perioada 16-18 Octombrie 2019, a avut  loc  și o sesiune specială despre siguranța pacientului adresată asistenților medicali din sălile de operație și secțiile de ortopedie. La acest curs au  fost prezenți  peste 100 de asistenți medicali din secții de ortopedie și bloc operator aferent, din toată țara. Pe parcursul zilei de 18 octombrie, aceștia au  participat și la o serie de aplicații practice despre identificarea riscurilor și elaborarea modelelor de bune practici  medicale.

Sesiunea științifică adresată asistenților medicali a fost  coordonată din partea ANMCS de dr. Nicoleta de Cecco, șeful Biroului Standarde pentru Serviciile de Sănătate Spitalicești și dr. Marius Filip, director Unitatea de Standarde pentru Serviciile de Sănătate.

VEZI  PREZENTARE  PREVENȚIA INFECȚIILOR ASOCIATE ACTIVITĂȚII CHIRURGICALE

VEZI PREZENTARE Siguranța pacientului în România anului 2019

Despre îngrijirile medicale acordate în condiții de siguranță au vorbit și dr. Miljana Grbic, reprezentantul OMS- Biroul pentru Romania , Carmen Mazilu, președinte OAMMR , prof. dr. Gheorghe Popescu, președintele  Societăţii Române de Ortopedie și Traumatologie (SOROT) , dr. Andrei Nica, medic ortoped Spitalul Clinic Colentina.

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate

Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate