ÎN ATENȚIA UNITĂȚILOR SANITARE CU PATURI

Pentru punerea în aplicare a prevederilor art. 1 alin. (2) din Ordinul Preşedintelui ANMCS nr. 322/2019 privind afișarea de către unitățile sanitare a informațiilor referitoare la acreditare precum și pentru aprobarea modelului certificatului de acreditare a unităţilor sanitare cu paturi în cadrul celui de al II-lea ciclu de acreditare, conform căruia “Unitățile sanitare cu paturi înscrise în procesul de acreditare în al II-lea ciclu de acreditare care nu au primit vizita de evaluare, cele cărora, deși au primit vizita de evaluare nu le-a fost emis raportul de acreditare, precum și cele pentru care procesul de acreditare a fost prelungit, sunt obligate să informeze pacienții cu privire la faptul că se află în proces de acreditare”, și având în vedere dispozițiile art. 7 alin. (41) din Legea nr. 185/2017 privind asigurarea calității în sistemul de sănătate, cu modificările și completările ulterioare, potrivit cărora ”Unităţile sanitare acreditate solicită obţinerea unei noi acreditări cu 1 an înainte de încetarea valabilităţii acreditării, iar procesul de evaluare în vederea obţinerii unui nou certificat de acreditare nu se poate extinde pe o perioadă mai mare de 1 an de la încetarea valabilităţii acreditării”, rugăm toate unitățile sanitare aflate sub incidența prevederilor legale citate mai sus și neînscrise în ciclul al II-lea de acreditare să transmită cererea de înscriere și/sau contractul de colaborare până la data de 25.11.2019.
Cererea de înscriere se descarcă din aplicația CaPeSaRo (secțiunea ”CICLUL II”, rubrica ”B.2. Înscrierea în procedura de evaluare și acreditare” , punctul ”6. Cerere de înscriere în Ciclul II de Acreditare”), se semnează, se înregistrează, se obține avizul autorității tutelare – dacă este cazul – și se încarcă în format PDF la rubrica amintită anterior.
Contractul de colaborare se descarcă din aplicația CaPeSaRo (secțiunea ”CICLUL II”, rubrica ”B.3 Contract de colaborare pentru desfăşurarea activităţilor de evaluare, acreditare şi monitorizare a încadrării unităţilor sanitare cu paturi în nivelul de acreditare acordat”), se completează în original în două exemplare, se înregistrează și se transmite pe adresa Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (Splaiul Independenței nr.202A, Sector 6, București, CP 060022).

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate

Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate