Despre CONAS

Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor este organ colegial de conducere şi este formată din 7 membri, reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale, Guvernului, Academiei Române, Colegiului Medicilor din România, Ordinului Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din România.

Membrii Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor sunt numiţi pe o perioadă de 4 ani, prin decizie a primului ministru, la propunerea conducătorului instituţiei sau organizaţiei profesionale din care face parte persoana nominalizată.

Membrii Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor se întrunesc în şedinţe lunare ordinare şi în şedinţe extraordinare ori de câte ori este nevoie, convocate şi conduse de preşedinte sau, în lipsa acestuia, de către vicepreşedinte. Hotărârile Consiliului de coordonare se adoptă cu majoritate simplă.

În cadrul şedinţelor Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor poate participa directorul general, însă cu statut de invitat fără drept de vot, şi invitaţi şi reprezentanţi ai comisiilor de evaluare în vederea acreditării spitalelor, pentru a oferi informaţii suplimentare privind evaluarea spitalelor.

VIZIUNEA CoNAS
orientarea serviciilor de sanatate catre calitate, eficienta si performanta

MISIUNEA CoNAS
coordonarea unui proces de evaluare standardizata a calitatii serviciilor furnizate de spitale cu scopul imbunatatirii starii de sanatate a romanilor

Conducerea executivă a Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor este asigurată de presedinte, angajat prin concurs pe o perioadă de 5 ani. Pentru îndeplinirea atribuţiilor sale, Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor dispune de un aparat tehnic propriu, constituit din experţi şi personal tehnico-administrativ.

Veniturile nete ale salariatilor luna aprilie 2010

Conform legislaţiei în vigoare Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor are următoarele atribuţii principale:
– aprobă categoriile de acreditare a spitalelor;
– aprobă prin hotărâre acreditarea unui spital;
– aprobă conţinutul şi modelul certificatului de acreditare- avizează procedurile, standardele şi metodologia de acreditare a spitalelor;
– aprobă constitutirea Comisiei de evaluare în vederea acreditării pentru fiecare spital;
– propune strategii de îmbunătăţire a calităţii serviciilor medicale spitaliceşti;
– prezintă anual un raport de activitate Guvernului şi Ministerului Sănătăţii Publice;
Conform legislaţiei spitalele sunt supuse reacreditării o dată la 5 ani.
În procesul de acreditare, Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor poate utiliza experţi români şi străini.
Informaţiile privind activitatea Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor sunt informaţii publice ce pot fi accesate conform legislaţiei aflată în vigoare.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate

Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate