Conferințele ”Management Medical Modern”

“Oameni și companii”, în parteneriat cu Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate, a organizat în perioada martie – mai 2016 o serie de conferințe pe tema Managementului Medical Modern (Iași – martie, București – martie, Cluj – aprilie, Timișoara – aprilie și Predeal – mai).

La manifestări au participat manageri de spital, directori medicali, directori economici, evaluatori de spital, reprezentanți ai structurii de calitate din spitale.

Temele abordate au vizat problemele cu care s-au confruntat spitalele în cursul procesului de evaluare, constituirea și funcționarea structurii de management al calității în spitale, calitatea serviciilor medicale, managementul clinic al spitalului, dezvoltarea sistemului informatic al spitalelor și riscurile de securitate, comunicarea medic-pacient și între profesioniști.

În cadrul conferințelor au fost organizate sesiuni de dezbatere a ediției a II-a a Standardelor de spital care se vor aplica în al doilea ciclu de acreditare a unităților sanitare cu paturi care va demara în toamna acestui an.

Structura Ediției a II-a a Standardelor de acreditare a spitalelor cuprinde 3 referințe (Managementul strategic și organizațional, Managementul clinic, Etica medicală și drepturile pacienţilor), 25 standarde, 42 de criterii, 290 de cerințe și aproximativ 1200 indicatori.

Proiectul ediției a II-a a Standardelor a fost discutat în toate regiunile cu factori de decizie din sistemul de sănătate, manageri de spital, directori medicali, șefii structurilor de calitate din spitale, reprezentanți ai sindicatelor din sănătate, ai asociațiilor profesionale, ai asociațiilor de pacienți.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate

Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate