CONFERINȚA NAȚIONALĂ „MANAGEMENTUL RISCULUI CLINIC”

Seria conferințelor naționale din acest an cu tema ”Managementul Riscului Clinic” s-a incheiat cu evenimentul organizat în 28 noiembrie 2019, la Oradea.

Evaluarea retrospectivă a infecțiilor asociate asistenței medicale, identificarea și raportarea lor fără caracter acuzator, elaborarea registrului riscurilor clinice au fost temele importante care s-au dezbătut la ultima ediție din acest an. La evenimentul structurat pe mai multe ateliere de lucru, au participat medici specialiști, manageri, șefi de secție, evaluatori și coordonatorii structurilor de managementul calității din spitale. Atelierele de lucru au fost coordonate de specialiști ai ANMCS iar profesioniștii din sănătate au reprezentat zeci de spitale din regiunea Nord-Vest.

Atelierele de lucru au fost coordonate de specialiști ai ANMCS: dr. Vasile Cepoi, Președintele ANMCS și dr. Nicoleta De Cecco, șeful Biroului Standarde pentru Serviciile de Sănătate Spitalicești. Toți participanții au parcurs cele două ateliere, au lucrat în grupuri de câte 10 persoane acccesând aplicația CaPeSaRo, instrument pus la dispoziția unităților sanitare pentru optimizarea transmiterii informațiilor către ANMCS.

Fiecare echipă a identificat și prezentat posibile riscuri clinice care pot conduce la afectarea pacientului și a simulat înregistrarea acestora în registrul riscurilor clinice. De asemenea, prin analiza retrospectivă a unor foi de observație, s-au identificat posibile evenimente adverse asociate asistenței medicale pentru care s-au elaborat rapoarte de analiză.

În anul 2019, conferințele naționale cu tema “Managementul riscului clinic” au avut loc în București, Iași, Târgu Mureș, Constanța, Timișoara, Brașov, Craiova și Oradea iar numarul participanților a trecut de 1000. Conferințele au fost organizate de Fundația Amfiteatru, în parteneriat instituțional cu Autoritatea Națională de Management al Calitații în Sănătate. Partener de program: Asociația pentru Managementul Calității în Sănătate.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate

Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate