CONFERINȚA NAȚIONALĂ „MANAGEMENTUL RISCULUI CLINIC”

Evaluarea retrospectivă a infecțiilor asociate asistenței medicale, identificarea și raportarea lor fără caracter acuzator, elaborarea registrului riscurilor clinice au fost temele importante care s-au dezbătut la Craiova, la o nouă ediție a conferinței naționale” Managementul riscului clinic”.

La evenimentul structurat pe mai multe ateliere de lucru, au participat medici specialiști, manageri, șefi de secție, evaluatori și coordonatorii structurilor de managementul calității din spitale. Atelierele de lucru au fost coordonate de specialiști ai ANMCS iar profesioniștii din sănătate au reprezentat zeci de spitale din regiunea Sud-Vest.

Atelierele de lucru au fost coordonate de specialiști ai ANMCS : Elena Dumitrașcu, Director general ANMCS, dr. Nicoleta De Cecco, șeful Biroului Standarde pentru Serviciile de Sănătate Spitalicești , Andrei Ștefan și Cosmin Lupu, consilieri în cadrul Unității de Standarde pentru Serviciile de Sănătate. Toți participanții au parcurs cele două ateliere, au lucrat în grupuri de câte 10 persoane acccesând aplicația CaPeSaRo, instrument pus la dispoziția unităților sanitare pentru optimizarea transmiterii informațiilor către ANMCS.

Fiecare echipă a identificat și prezentat posibile riscuri clinice care pot conduce la afectarea pacientului și a simulat înregistrarea acestora în registrul riscurilor clinice. De asemenea, prin analiza retrospectivă a unor foi de observație, s-au identificat posibile evenimente adverse asociate asistenței medicale pentru care s-au elaborat rapoarte de analiză.

În acest an, după București, Iași, Târgu Mureș, Constanța, Timișoara, Brașov , Craiova seria conferințelor cu tema “Managementul riscului clinic” se va încheia la Oradea, in 28 noiembrie 2019.

Evenimentul a fost organizat de Fundația Amfiteatru, în parteneriat instituțional cu Autoritatea Națională de Management al Calitații în Sănătate. Partener de program: Asociația pentru Managementul Calității în Sănătate.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate

Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate