CONFERINȚA NAȚIONALĂ „MANAGEMENTUL RISCULUI CLINIC”

După București, Iași, Târgu Mureș și Constanța  seria conferințelor regionale cu tema “Managementul riscului clinic”, a continuat cu evenimentul organizat în 18  septembrie 2019, în Timișoara.

Evaluarea retrospectivă a infecțiilor asociate asistenței medicale, identificarea și raportarea lor fără caracter acuzator, elaborarea registrului riscurilor clinice au fost temele importante care s-au dezbătut la acest eveniment.

În cadrul conferinței, structurată pe ateliere de lucru interactive, au participat medici specialiști, manageri, șefi de secție, evaluatori și coordonatorii structurilor de managementul calității din spitale. Atelierele de lucru au fost coordonate de specialiști ai ANMCS iar profesioniștii din sănătate au reprezentat zeci de spitale din vestul țării.

Toți participanții au parcurs cele două ateliere, au lucrat în grupuri de câte 10 persoane sub îndrumarea specialiștilor ANMCS, acccesând aplicația CaPeSaRo, instrument pus la dispoziția unităților sanitare pentru optimizarea transmiterii informațiilor către ANMCS.

Fiecare echipă a identificat și prezentat posibile riscuri clinice care pot conduce la afectarea pacientului și a simulat înregistrarea acestora în registrul riscurilor clinice. De asemenea, prin analiza retrospectivă a unor foi de observație, s-au identificat posibile evenimente adverse asociate asistenței medicale pentru care s-au elaborat rapoarte de analiză.

Evenimentul a fost organizat de Fundația Amfiteatru, în parteneriat instituțional cu Autoritatea Națională de Management al Calitații in Sănătate. Partener de program: Asociația pentru Managementul Calității în Sănătate.

Datele de desfășurare pentru următoarele conferințe regionale sunt:

  • Brașov – 10 octombrie 2019
  • Craiova – 7 noiembrie 2019
  • Oradea – 28 noiembrie 2019

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate

Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate