COMUNICAT DE PRESĂ “Ziua mondială a siguranței pacientului”

În cadrul celei de-a 72-a Adunări Generale a OMS, în vederea recunoașterii siguranței pacienților ca o prioritate globală a sănătății, s-a stabilit ca, din acest an, ziua de 17 septembrie să fie declarată  Ziua Mondială a Siguranței Pacientului.

În ultimul raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS)  se menționează că evenimentele adverse asociate asistenței medicale reprezintă o problemă de sănătate publică la nivel mondial. Anual, se inregistrează circa 134 milioane de prejudicii evitabile aduse pacienților în cursul asistenței medicale oferite în cadrul spitalelor și sunt afectați 4 din 10 pacienți tratați în cabinetele medicilor de familie și în ambulatorii, determinând circa 2,6 milioane de decese. Toate aceste evenimente nedorite cresc costurile serviciilor de sănătate cu peste 15%.

În fiecare an, în ziua de 17 septembrie, OMS va evidenția importanța siguranței pacienților pentru a crește conștientizarea și implicarea publicului,  sporirea înțelegerii globale și stimularea solidarității și acțiunii globale.

Tema este „Siguranța pacientului: o prioritate globală pentru sănătate”, iar sloganul campaniei este „Vorbește deschis despre siguranța pacientului”.

Campania își propune să mobilizeze pacienții, lucrătorii din domeniul sănătății, factorii de decizie, cadrele universitare, cercetătorii, asociațiile profesionale și industria de asistență medicală pentru a vorbi despre importanța siguranței pacientului.

Mai multe informatii: https://www.who.int/campaigns/world-patient-safety-day/2019

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate

Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate