CaPeSaRo, EXEMPLU DE BUNĂ PRACTICĂ DEZVOLTAT DE ANMCS

Platforma CaPeSaRo, un exemplu de bună practică dezvoltat în România de către Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate, a fost prezentată la conferința cu participare internațională organizată în cadrul proiectului UN Population Fund (UNFPA) – Fondul ONU pentru Populaţie.

Participanții la această conferință, desfășurată între 23– 24 octombrie, la București au apreciat în mod deosebit eforturile și realizările României în domeniul  stimulării imbunătățirii calitații în sănătate și siguranței pacientului. Au fost puse multe întrebări legate de platforma CaPeSaRo și eventuala posibilă implicare a acesteia în realizarea și în țările din sud-estul Europei a unui ”Sistem de supraveghere și răspuns a evenimentelor near-miss obstetricale”. Sistemul, deja funcțional în Marea Britanie, a ajutat la diminuarea mortalității materne și fetale, lucru evidențiat în cadrul conferinței de către Marian Knight, Profesor de sănătate a populației materne și copilului și șefa Unității de Epidemiologie Perinatală și a Departamentului de Sănătate a Populației din cadrul Universității Oxford.

Vezi PREZENTARE ( EN )  dr. MARIUS FILIP, director Unitatea de Standarde pentru Serviciile de Sănătate ANMCS

La această întâlnire de la București, pe tema ”Sistemul de Supraveghere și Răspuns Obstetrical în Balcanii de Vest”, au participat și reprezentanți ai Ministerului Sănătății, ai Universităților de Medicină – catedrele de obstetrică-ginecologie, ai societăților profesionale medicale din domeniu și cei din partea UNFPA, Organizația Mondială a Sănătății, South-Eastern Europe Health Network și ai Institutului European pentru Sănătatea Reproducerii.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate

Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate