ANMCS SUSȚINE INIȚIATIVA FUNDAȚIEI EUROPENE PENTRU ÎNGRIJIREA NOU-NĂSCUȚILOR (EFCNI)

Ziua Mondială a Prematurităţii este marcată, anual, în 17 noiembrie . Iniţiată de Fundaţia Europeană pentru Îngrijirea Nou-născuţilor în 2010,  această zi are rolul de a atrage atenţia asupra riscurilor pe care le presupune naşterea prematură. Organizațiile si asociațiile internaționale iși propun să crească gradul de conștientizare a populației asupra numarului în crestere al nașterilor premature și al complicațiilor asociate, mai ales ca în lume, 1 din 10 copii se naște prematur adică înainte de saptămâna 37 de sarcină.

ANMCS  susține intițiativa Fundaţiei  Europene pentru Îngrijirea Nou-născuţilor (EFCNI https://www.efcni.org/)  prima organizație pan-europeană care reprezintă interesele bebelusilor născuți prematur și ale familiilor acestora. În 2018, Alianța Globală pentru Îngrijirea Nou-născuților (GLANCE) a fost inițiată și coordonată sub umbrela Fundaţiei  Europene pentru Îngrijirea Nou-născuţilor (EFCNI).

Alianța Globală pentru Îngrijirea Nou-Născuților (GLANCE www.glance-network.org ) își propune să îmbunătățească sănătatea nou-născuților și a mamei la nivel mondial, să asigure îngrijirea medicală adecvată și să permită fiecărei fete, femei și părinților să ia decizii bine informate în timpul preconcepției, sarcinii și nașterii, precum și în timpul urmăririi și continuării îngrijirilor după externare.

Prin urmare, comitetul fondator al GLANCE a dezvoltat un apel global la acțiune pentru îngrijirea nou-născuților. Acest document, sustinut și de Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate  va fi lansat  în 17 noiembrie 2019 ,  Ziua Mondială a Prematurității.

VEZI Apelul la Acțiune GLANCE ( www.glance-network.org)

Scopul Zilei Mondiale a Prematurităţii este de a educa mamele cu privire la anumite stiluri de viaţă ce ridică probabilitatea unei naşteri premature, cât şi perfecţionarea actului medical şi găsirea resurselor financiare pentru dotarea tuturor maternităţilor cu aparatura necesară acestor copii speciali.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate

Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate