Prima pagină

ÎN ATENȚIA UNITĂȚILOR SANITARE DIN AMBULATORIU!

De la 01.10.2017, în vederea respectării prevederilor art.20 alin (2) din legea 185/2017 privind asigurarea calităţii în sistemul de sănătate, unitățile sanitare din ambulatoriu se pot înscrie în procedura de acreditare, urmând instrucțiunile din pagina ”Înscriere în procedura de acreditare pentru unitățile sanitare din ambulatoriu” accesibilă mai jos. Subliniem că această modalitate de înscriere trebuie realizată de toti furnizorii din ambulatoriu (cu exceptia ambulatoriilor integrate ale unităților sanitare cu paturi) care doresc să încheie contracte în sistemul de asigurări de sănătate.

Menționăm faptul că înscrierea în acest proces de acreditare nu implică plata niciunei taxe de evaluare sau analiză de dosar. Valoarea taxei de acreditare pe care unitățile sanitare vor trebui să o plătească va fi stabilită în anul 2018, după finalizarea procesului de înscriere a tuturor unităților sanitare din ambulatoriu și adoptarea standardelor de acreditare de către Colegiul Director al ANMCS.

Noutăți


 

PENTRU MANAGERI Obligațiile unităților medicale de informare potrivit Directivei privind asistența medicală tranfrontalieră
 

PENTRU PROFESIONIŞTI ACTIVITATE MEDICALĂ
Managementul calității în sănătate
 

PENTRU PACIENȚI Întreabați-vă dacă unitatea medicală este acreditată!

“În cele mai multe dintre statele membre ale Uniunii Europene au apărut nemulţumiri legate de metodele de finanţare şi furnizare a serviciilor medicale. Principalele probleme comune sunt deficienţele sistemelor de a face faţă schimbărilor de patern al bolilor, de a reuşi să ofere accesul echitabil la serviciile medicale şi de a furniza servicii medicale de calitate superioară. Preocupările comune rezultă din strategii de soluţionare similare, dar şi diferite în funcţie de necesităţiile fiecărui stat în parte. Căutarea soluţiilor de creştere a eficienţei presupune identificarea unor  soluţii de îmbunătăţire sau de stabilizare a calităţii prestării serviciilor luând  în considerare limitele financiare pentru atingerea unui grad crescut de satisfacţie a populaţiei cu serviciile oferite de sistemul medical.”

HEALTH CARE SYSTEMS IN THE EU/A COMPARATIVE STUDY, Publisher EUROPEAN PARLIAMENT


 

IN ATENȚIA TUTUROR UNITĂȚILOR SANITARE!

 

 Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate precizează faptul că NU A AUTORIZAT NICIO FIRMA DE CONSULTANȚĂ, NU RECOMANDĂ ȘI NU ÎNCURAJEAZĂ CONTRACTAREA DE CĂTRE UNITĂȚILE SANITARE A SERVICIILOR DE CONSULTANȚĂ PENTRU PREGĂTIREA ACESTORA ÎN VEDEREA ACREDITĂRII.

În acest scop, legea prevede existența structurilor de managementul calității în cazul spitalelor și pregătirea personalului în cazul unităților sanitare din ambulatoriu.

În plus, prin intermediul  responsabililor zonali din cadrul structurilor sale, ANMCS este permanent la dispoziția celor interesați de a primi suport în implementarea unui sistem de management al calității în concordanță cu obligațiile legale.

Considerăm că orice recomandare, făcută în numele ANMCS,  pentru încheierea unor astfel de contracte de consultanță reprezintă un abuz de care ANMCS se delimitează ferm și fără echivoc.

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support